Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bentley je to

Proizveden je 1991. a obiluje luksuzom kao da je najnoviji

bentley (2)

Potražnja nije bila velika, a ukupna naklada je dosegla samo pet primjeraka.

Bentley je imao uspona i padova, no razinu luksuza nije bitno spuštao. Nekima je ipak bio tek osnova za stvaranje prvoklasnog luksuza na kotačima.

Bentley je posebno upečatljiv bio početkom 1990-ih, u stara dobra vremena kad se veličina cijenila. Tako je nastao i Turbo R čiji je 6,75-litreni V8 uz sustav prednabijanja pružao oko 300 KS. Međutim, za poseban ugođaj u vožnji brinuo se kamionski moment motora koji je oko dvije i pol tone tešku krstaricu bez napora tjerao i preko 200 km/h Bentley Turbo RL Empress II Coupe, a izrađivao ga je Hooper. Potražnja nije bila velika, a ukupna naklada je dosegla samo pet primjeraka.

Jedan od njih stigao je na aukciju, i to s tek 11.600 prijeđenih kilometara. Specifičan dizajn gdje stražnji kraj možda neke podsjeti na Saab ne treba komentirati. Poseban je i kao takav poželjan. A o luksuzu najbolje govore sljedeći podaci.

Kabina posjeduje Alpine audio sistem s 12 zvučnika, prednja i stražnja sjedala pomiču se na tipku, a vlasniku je auto opremio mobilnim setom za uljepšavanje, bifeom i dakako obiljem najfinijih materijala.

Cijena nije poznata, ali je zasigurno paprena, baš kao što se i očekuje od automobila koji u svakom detalju odiše profinjenošću.