Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Rally for Heroes dolazi u Mostar i Sarajevo

Rally for Heroes 3

Građani Mostara u utorak, 7. augusta, od 13 do 15 sati na Španjolskom trgu imat će priliku pogledati automobile sudionika humanitarne vožnje “Rally for Heroes” koja se organizira u čast palih britanskih vojnika.

Na putovanju koje će trajati 10 dana, sudionici će proći kroz 10 zemalja te preći oko 5.000 kilometara, a sva prikupljena sredstva bit će dodijeljena udruženju SSAFA – jednoj od najstarijih humanitarnih organizacija koja pruža podršku britanskim vojnicima i njihovim porodicama.

Ova humanitarna vožnja organizira se svake dvije godine, a ovo je peta po redu. Sudionici ovih vožnji su članovi britanskih Oružanih snaga, veterani, ali i civili, koje povezuju ljubav prema automobilima i želja da podrže Oružane snage, saopštili su iz britanske ambasade Sarajevo.

Rally for Heroes kroz Bosnu i Hercegovinu prolazit će 7. i 8. augusta, te će tako osim Mostaraca i građani Sarajeva imati priliku pobliže se upoznati s automobilima 7. augusta, od 19 do 21 sat, na Trgu djece Sarajeva (ispred BBI).

Događaji su organizirani u suradnji s Oružanim snagama Bosne i Hercegovine, Ministarstvom obrane Bosne i Hercegovine, Upravom grada Mostara i Upravom grada Sarajeva.