Hyundai

Razvijaju dva električna modela s cijenom ispod 20.000 eura

hundai

Kako saznaje britanski Autocar, jedan od dva noviteta dolazi kao direktan nasljednik modela i10

Prošlog mjeseca Hyundai je potvrdio kako razvija električni model za europsko tržište sa startnom cijenom ispod 20.000 eura. Sada se saznaje da postoji još jedan model.

Upravo tako, Hyundai planira na tržište lansirati dva jeftina modela, i to već u drugoj polovici iduće godine. Kako saznaje britanski Autocar, jedan od dva noviteta dolazi kao direktan nasljednik modela i10. Taj gradski model će na tržištu odmjeriti snage s nadolazećim električnim mališanima iz VW Grupe, što uključuje Volkswagen, Škodu i Cupru. Svi oni će navodno startati s cijenom nižom od 20.000 eura.

Pretpostavlja se kako će jedan od dva Hyundaijeva noviteta estetski biti sličan aktualnom i10, dok će drugi navodno ići u smjeru modela Casper, minijaturnog crossovera koji je nedavno lansiran na korejskom tržištu.

Predviđen je pogon u obliku integriranog modula, odnosno tzv. iDM, koji će isporučivati BorgWarner. Aktualna ponuda ide do čak 184 KS, pa se pretpostavlja kako će gradski malci dobiti skromnija izdanja, a upravo N izvedba bi mogla imati pogon spomenute snage.

Osim ova dva noviteta Hyundai planira na europsko tržište do 2030. godine plasirati čak 10 električnih modela.