Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Renault Multi-Sense: Dirigent svih naprednih sistema u luksuznim vozilima

Renault R-Link 2

Paralelno sa lansiranjem novog Espacea, Renault je razvio jedinstveni i napredni sistem Multi-Sense, koji se kao dirigent orkestra brine o savršenom funkcionisanju svih naprednih tehnologija i sistema. Zahvaljujući ovom dragulju moderne tehnologije, ljudske emocije i vozačke zahtjeve nikada lakše nije bilo prenijeti na automobil.

Renault se može pohvaliti činjenicom da je postao prvi svjetski proizvođač koji je u jedan serijski automobil ugradio, a koji će uskoro postati dostupan u svim luksuznijim modelima, sistem Multi-Sense. Ovaj napredni, ali i jedinstveni sistem, bez obzira žele li vozač i saputnici sportsku vožnju, udoban i opuštajući ugođaj ili efikasnije parametre vožnje, prilagođava se jednim pritiskom na tipku.

Renault regulated suspensions

Multi-Sense putnicima nudi potpuno novu dimenziju užitka u korištenju vozila kroz niz različitih doživljaja vožnje i putovanja zahvaljujući četiri unaprijed programirana načina rada (Eco, Comfort, Neutral i Sport), te potpuno prilagodljiivim načinom rada Perso.

Beskrajno bogatstvo mogućnosti

Svaki način rada stvara i usklađuje određeno vozačko raspoloženje prilagođavanjem: reakcija motora, promjena brzina EDC mjenjača, otpora upravljača, sistema 4Control i postavki aktivne kontrole ovjesa.

Multi-function rotary control

U skladu s tim ujedno se prilagođava i ambijent u unutrašnjosti. Boja ambijentalnog osvjetljenja može biti zelena, plava, žuta, crvena ili ljubičasta. Zatim se mijenja izgled i boja informacija na instrumentima, a posebno je zanimljiva promjena zvuka motora. Na koncu, prilagodljiv je i rad klima-uređaja u načinu rada Eco.

Posrednik između vozača i Multi-Sense sistema je ekran R-Link 2 uređaja, koji zahvaljujući jednostavnim i temeljito osmišljenim ‘’izbornicima’’ omogućava intuitivan pristup beskrajnim funkcijama.

Svaki sat, svaki dan ‘’novi’’ Espace

U srcu Multi-Sense sistema do izražaja dolazi činjenica da vozač u toku jednog dana svoj automobil može koristiti u različitim uslovima i s različitim potrebama. Zahvaljujući ovom naprednom sistemu, novi Espace prilagođava se različitim životnim zahtjevima, kako bi svaki trenutak bio jedinstven.

Renault Multi-sense - sport mode screen

Ako vam dan započinje porodičnim putovanjem autocestom, način rada Comfort idealan je odabir za sve putnike koji novom Espaceu daje stabilnost, udobnost i sigurne performanse limuzine.

Nakon toga možda je vrijeme za samostalnu pustolovinu na zavojitim seoskim cestama. U načinu rada Sport, Espace nudi vozna svojstva na zavidnoj razini za svoje gabarite, jer motor, mjenjač, ovjes i upravljač zajedno sarađuju kako bi ponudili vrhunske vozačke užitke.

Central console with Renault multi-senses control

Renaultova šasija 4Control uveliko poboljšava preciznost i upravljivost. Naime, Multi-Sense upravlja interakcijom između sistema 4Control, elektronski kontrolisanog rada ovjesa i svih ostalih tehnologija posvećenih užitku vozača i putnika.

Okruženje u automobilu također se prilagođava željama vozača: ambijentalno osvjetljenje crvene je boje, a zvuk motora poprima sportskije note zahvaljujući zvučnom sistemu Bose Surround Sound.

Renault 4Control Chassis

Instrumenti također imaju ulogu u poboljšanju iskorištavanja energije i ekonomičnije potrošnje goriva.

Standard od srednjeg paketa ZEN

Inovativni sistem Multi-Sense je debitovao s novom generacijom Espacea, dostupnog u mreži bosanskohercegovačkih koncesionara od proljeća ove godine, a Renault ovaj tehnološki dragulj darežljivo nudi serijski od srednjeg paketa opremljenosti ZEN.

Rezervisan je i prilagođen isključivo za verzije sa EDC mjenjačem sa dvostrukim kvačilom.
Poslije Espacea, Multi-Sense će se u skladu sa aktuelnom Renaultovom filozofijom ugrađivati u novu luksuznu limuzinu Talisman.