Škoda Fabia stiže kao “bejbi SUV”

skoda_fabia_suv_2

Novinari britanskog „AutoExpressa“ objavili su render novog Škodinog krosovera baziranog na modelu „Fabia“ (naredna generacija).

Vodeći ljudi češkog proizvođača su dali zeleno svjetlo za lansiranje „Fabije SUV“, što je potvrdio i Kristijan Štrube, član odbora za razvoj u Škodi.

On je rekao da „Škoda neće ignorisati segment bejbi SUV modela i da nas poslije Kodiaqa i novog Yetija očekuje još jedan automobil“.

Međutim, Škoda neće biti prvi brend iz VW grupe sa mini SUV modelom, jer se očekuje da Seat već sredinom naredne godine predstavi „Aronu“, automobil baziran na novoj generaciji „Ibize“.

Također, pretpostavlja se da će se i serijska verzija „VW T-roca“ pojaviti prije Škodinog aduta, ali Česi u svakom slučaju nemaju razloga da žure.

Naime, Česi planiraju da novi „Yeti“ podignu za klasu više, odnosno da ga postave rame uz rame sa „Qashqaijem” i „Tucsonom“, što ostavlja dovoljno prostora za novi SUV koji će biti duži i prostraniji od aktuelna „Fabije“.
Očekuje se da će koristit kraću verziju VW modularne platforme, a u prodajnim salonima bi trebalo da se pojavi sredinom 2018. godine.

skoda_fabia_suv_3

skoda_fabia_suv_1

skoda_fabia_suv_-_front_watermarked