Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sljedeće godine u prodaji prvi leteći automobil (VIDEO)

Terrafugia

Informacija koja ovih dana stiže iz Kine da ta zemlja radi na letećim automobilima pobudila je veliku pažnju javnosti u susjednoj Srbiji.

Što zbog ideje da će čovječanstvo konačno “poletjeti” u svojim automobilima, a mnogo više zbog navoda predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da je u razgovorima s kineskim zvaničnicima tražio način da Srbija u nekom vidu bude dio tog projekta.

Iako za prostore Balkana zvuči zaista futuristički, kompanija u kineskom vlasništvu Terrafugia najavljuje da će njihov prvi leteći automobil početi da se prodaje 2019. godine.

Završna verzija ovog vozila ima neka korisna unapređenja, a zahvaljujući preuzimanju od kompanije Gilli, vlasnika evropske automobilske kompanije Volvo, u projektu letećeg automobila došlo je do znatnog napretka.

Nakon godina razvoja, Terafugia je najavila da će prvi model njihovog letećeg automobila početi da se prodaje negdje tokom 2019. godine.

Koja će mu biti cijena, međutim, još se ne zna.

Špekulira se da će automobil biti na hibridni pogon. Također, bit će opremljen unapređenijim po pitanju sigurnosti litijum-jonskim baterijama, dok će unutrašnjost odisati sportskom elegancijom s unaprijeđenim sjedištima i interaktivnim interfejsom.

Bit će opremljen i sigurnijim pojasevima te zračnim jastucima.

Ipak, mnogi detalji su još pod velom tajne.