Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

hrvatska

Šokantan snimak preticanja na punoj liniji i to u krivini

preticanje – puna

Interesantno je i to, da su mnogi komentarisali i postupak vozača kamiona koji, vozeći velikom brzinom, sve vrijeme trajanja ovog snimka nije dozvoljavao da ga pretekne

Bizarna scena na kojoj se vidi kako vozač automobila pretiče kamion na punoj liniji, pa još i u krivini, zgranula je javnost koja se s pravom pita do koje granice ide bahatost nesavjesnih vozača, koji osim što rizikuj svoj, rizikuju i život nedužnih učesnika u saobraćaju.

Naime, na Facebook grupi “Prometne zgode i nezgode” osvanuo je snimak na kom se već na samom početku vidi kako vozač putničkog vozila u naseljenom mestu namjerava da pretekne kamion na punoj liniji, ali odustaje.

Nekoliko sekundi potom, uprkos saobraćajnim znacima koji nagovještavaju približavanje krivini, ne mareći za punu liniju, bahati vozač daje pun gas i kreće u akciju preticanja kamiona.

U tim trenucima nastaje prava drama, jer mu u susret dolazi vozilo iz suprotne trake baš u samoj krivini. Samo pukom srećom i pribranošću vozača iz suprotnog pravca koje se pomjerio sa strane kolovoza izbjegnuta je tragedija, koja bi zasigurno imala nesagledive posljedice po oba vozača.

Ono što je dodatno šokiralo jeste da se bahati vozač ni poslije dramatične situacije nije “smirio”, te se u nastavku snimka vidi kako pokušava da pretekne kamion, što mu poslije izvjesnog vremena i uspijeva, ovoga puta na dozvoljenom mjestu.

Da je ovako nesavjesno ponašanje vozača automobila izazvalo bijes među korisnicima Facebooka, svedoče brojni komentari, poput: “I onda se ljudi pitaju zašto se gine na cestama…”, “Nek mu je bog na pomoći”, “Nažalost, zbog takvih “m*jmuna” stradaju nedužni ljudi…”, “Od kada je to puna linija nebitna?”, “Svaka čast vozaču iz suprotnog smjera, spasio je svoj život”, “I poslije kažu suđeno mu, luda glava…”

Interesantno je i to, da su mnogi komentarisali i postupak vozača kamiona koji, vozeći velikom brzinom, sve vrijeme trajanja ovog snimka nije dozvoljavao da ga pretekne. Nije poznato na kojoj se destinaciji odigrala ova situacija, ali po svemu sudeći riječ je o susjednoj Hrvatskoj.