Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Njemačka

Tajkun autocestom jurio preko 400 km/h, prijeti mu zatvor

radim yt

Passer se prošle godine snimio kako u Chironu vozi otvorenom dionicom njemačke autoceste rekordnom brzinom. Nakon što je prije nekoliko godina u Veyronu vozio preko 400 km/h, sad je u Chironu podigao letvicu na čak 417 km/h

Njemačka policija objavila je kako je spis o Radimu Passeru, vlasniku Bugattija Chirona kojim je jurio njemačkom autocestom, proslijeđen tužiteljima.

Kako saznaje The Sun, njemačka policija traži “mogućnost da se Passera optuži za zabranjenu utrku.” Dođe li slučaj na sud, Passer bi mogao biti osuđen na dvije godine zatvorske kazne.

Passer se prošle godine snimio kako u Chironu vozi otvorenom dionicom njemačke autoceste rekordnom brzinom. Nakon što je prije nekoliko godina u Veyronu vozio preko 400 km/h, sad je u Chironu podigao letvicu na čak 417 km/h.

Kako snimka pokazuje da vozi otvorenom autocestom i brzinom munje mimoilazi druge automobile, njemačke vlasti traže način da spriječe ovakve nepromišljene izlete, odnosno da odgovarajućom kaznom obeshrabre neke potencijalne lovce na ovakve rekorde.

Pritom nikoga ne zanimaju Passerove riječi kako mu je sigurnost bila na prvom mjestu. Upravo zato je, kaže, prvo odradio servis na Bugattiju, a potom je izabrao vožnju ravnom dionicom s tri trake u vrijeme kad je promet najrjeđi.

Ranije ove godine reagiralo je i njemačko ministarstvo prometa, komentirajući Passerovu akrobaciju uz naglasak kako osuđuju “svako ponašanje koje vodi ili može dovesti u opasnost sudionike u prometu “te navodeći “da se auto na dionici bez ograničenja može voziti brzinom pri kojoj vozač ima potpunu kontrolu nad vozilom”.