Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Cybertruck

Tesla dobila 150.000 narudžbi svoj za kamionet

tesla kamionet

ozilo je predstavljeno u mjestu Houtorn, u Kaliforniji, a pažnju je privukao njegov izgled sa oštrim uglovima karoserije i sjaj nerđajućeg čelika

Kompanija “Tesla” je primila skoro 150.000 narudžbi za svoj novi električni kamionet “Cybertruck” uprkos neprijatnostima koje su se dogodile prilikom njegove promocije prije tri dana, rekao je vlasnik kompanije Elon Musk.

Kompanija “Tesla” predstavila je u četvrtak, 21. novembra kamionet sa električnim pogonom “Cybertruck”, ali se tokom promocije dogodila neprijatnost, kada su na vozilu razbijeni prozori prilikom demonstracije njihove čvrstoće.

Vlasnik kompanije Elon Musk opsovao je na bini, a potom se našalio i rekao da “ima prostora za poboljšanje”.

Tesla dionice pale su za 6,1 posto nakon događaja prilikom promocije i nekoliko loših kritika, prenosi BBC.

Vozilo je predstavljeno u mjestu Houtorn, u Kaliforniji, a pažnju je privukao njegov izgled sa oštrim uglovima karoserije i sjaj nerđajućeg čelika.

“Teslin” kamionet prodavaće se po cijeni od 39.900 dolara, a ima domet od 402 kilometra. Naskuplja varijanta koštaće 69.900 dolara i sa napunjenom baterijom će moći da pređe 800 kilometara.

Musk je rekao da pretprodaja počinje odmah, a da proizvodnja kreće krajem 2021. godine. Ranije se dešavalo da rokovi koje Musk najavi za nove automobilske modele budu probijeni.