skuplji nego u rusiji

U Japanu su ludi za Ladama, evo kolika im je cijena

lada niva -pixsell
17.02.2012., Zagreb - Lada Niva 4x4 na test voznji. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Za razliku od inačica na ruskom tržištu, ove su osjetno opremljenije, a takva je i cijena

Lada Niva kao jedan od najdugovječnijih, ali i najkorisnijih terenaca, stekao je svjetsku slavu, a na dobrom putu su još neke Lade.

U Japanu su tako naklonjeni Nivi Travel, koja se odnedavno nudi na tržištu. Međutim, za razliku od inačica na ruskom tržištu, ove su mnogo opremljenije, a takva je i cijena. Punim imenom Lada Niva Travel Luxe Offroad kreće cijenom od 3.480.000 jena, što je oko 27.000 eura ili nevjerojatnih 132% više od cijene iste izvedbe na ruskom tržištu.

Podsjetimo, radi se o redizajnu Chevrolet Nive, modela predstavljenog još 1998. godine. Mehanika je identična Nivi, a to znači 1.7 benzinac s 80 KS, pet-stupanjski ručni mjenjač, te pogon na sve kotače s redukcijom i blokadom diferencijala.

Standardna oprema ovdje uključuje klima-uređaj, infotainment s kamerom za vožnju unazad, elektrifikaciju, grijana sjedala, 16-inčne alunaplatke i šnorkl.

Diler koji dovozi Nive iz Rusije u ponudi ima i Ladu Vestu Sport. Cijena sportske lade je 3.780.000 jena, odnosno oko 29.300 eura, što je oko 105% više nego na domaćem tržištu.