Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

česi otkazali organizaciju

U jeku pandemije korone NASCAR stiže u Hrvatsku!

nascar-euro-series (1)

Prvi NASCAR Croatia emitirat će se uživo na EuroNESCAR društvenim mrežama te na Motosport.tv-u i na Kreator TV-u 14. i 15. novembra 2020. Na taj će se način brojnim fanovima omogućiti da uživaju u vrhunskim vožnjama

Nakon što je prije nepunih mjesec dana Hrvatska dobila potvrdu domaćinstva WRC-a, danas iz svijeta automobilizma stiže još jedna odlična vijest za ljubitelje auto-moto sporta u susjedstvu! Naime, Hrvatska i Automotodrom Grobnik 14. i 15. novembra 2020. ugostit će jedno od najprestižnijih automobilističkih takmičenja Starog kontinenta NASCAR GP. Usporedbe radi, u Evropi NASCAR može se porediti s Formulom 1. Naime, zbog epidemiološke situacije i restrikcija uzrokovanih pandemijom covida-19 Hrvatska će zamijeniti treću utrku prvenstva NWES koja se istoga datuma trebala održati u Češkoj.

“Tužno je odgoditi Češku za 2021., ali trenutno je ovo najbolja odluka za sve. Sretni smo što u Hrvatskoj razvijamo novi događaj i to s vrlo motiviranim partnerima s Automotodroma Grobnik”, izjavio je predsjednik NWES-a Jerome Galpin nakon posjete grobničkoj pisti.

“Hrvatska obala je u ovo doba godine prekrasna. Rijeka je savršena lokacija, a grobnička pista brza, tehnički zahtjevna, fascinantna! Entuzijastični smo što NWES vozačima i timovima možemo ponuditi novi izazov i radujemo se prvom hrvatskom NASCAR GP Croatia.”

“Pratili smo pomno situaciju s covidom te u ključnome trenutku uspjeli osigurati dolazak spektakularnog NASCAR-a po prvi puta u Hrvatsku! Zahvaljujem Automotodromu Grobnik i Robertu Žikoviću na odličnoj saradnji i veselim se jačanju automobilističkih natjecanja u Hrvatskoj!” izjavio je predsjednik HAKS-a Davorin Štetner.

Prvi NASCAR Croatia emitirat će se uživo na EuroNESCAR društvenim mrežama te na Motosport.tv-u i na Kreator TV-u 14. i 15. novembra 2020. Na taj će se način brojnim fanovima omogućiti da uživaju u vrhunskim vožnjama.

Na grobničkoj će pisti voziti i Jacques Villeneuve, kanadski sportski automobilist, pobjednik 500 milja Indianapolisa i prvenstva Cart-Champcar 1995. godine. Bio je i svjetski prvak u Formuli 1 s Williams Renaultom (1997.).