U sjedištu Mercedesove S klase ima više opreme nego u deset godina starom Golfu

mecedes – sjediste

Većina će se složiti kako je Mercedesova S klasa najpoznatija luksuzna limuzina na svijetu, a tek je neznatno manji broj onih koji misle kako je i najbolja. Kako god, S klasa bila je i ostala glasnik trendova, tehnološki inkubator i Mercedesov glavni ponos.

U takvom proizvodu gdje je svaki dio optimiziran do detalja zanimljivo je doslovno dublje ući u svaku pojedinu temu. A jedna od najzanimljivijih su sjedišta, nekad samo nužni naslonjači, a danas još jedan proizvod koji nosi tehnološki napredne funkcije.

Posljednjim redizajnom Mercedes je unaprijedio S klasu, a u sklopu novosti ponudio je sjedišta koja su postala sastavni dio Energizing Comfort Control sistema. Taj će sistem nastojati popraviti raspoloženje korisnika na više načina, od ambijentalne rasvjete i klime, pa sve do sjedišta koja imaju funkciju grijanja, ventilacije i hlađenja. Svime se upravlja električnim putem, a pritom su u sjedišta još stali i elementi pasivne i aktivne sigurnosti.

Ako ste se pitali kako to sve izgleda kad se pogleda ispod finih kožnih presvlaka, sada imate priliku. YouTube kanal What's inside? napravio je upravo to, rastavio jedno sjedište nove S klase.