Brzi i žestoki

Njemačka

Volkswagen mora kupcima isplatiti 830 miliona eura

01/03/2020

Ukoliko kupac nije zadovoljan nagodbom, može da odbije ovo i da ode na sud u sopstvenoj režiji, pošto je ovo ipak bilo brzo i sigurno rješenje

Dieselgate skandal nastavlja da potresa Njemačku.

Udruženje potrošača Njemačke i Volkswagen su došli do dogovora i ovaj proizvođač će morati zbog “prljavih dizel automobila” morati da kupcima isplati štetu u vrednosti od 830 miliona eura.

Što znači da će preko 260.000 ljudi biti kompenzovano, a “paketi” će biti od 1.350 eura do 6.858 eura, što je kako udruženje potrošača kaže oko 15 procenata od originalne cijene.

Ukoliko kupac nije zadovoljan nagodbom, može da odbije ovo i da ode na sud u sopstvenoj režiji, pošto je ovo ipak bilo brzo i sigurno rješenje.

Oni svoju odluku moraju da donesu do 20. aprila 2020. godine, ali u svakom momentu mogu da kontaktiraju svog advokata i te troškove će pokriti Volkswagen, ali ne više od 190 eura i to samo ukoliko kupac odluči da prihvati nagodbu.

Paket kompenzacije odnosi se na njemačke stanovnike koji su kupili Volkswagen automobile sa dizel motorom najkasnije 31. decembra 2015. godine i oni će od Volkswagena dobiti pismo u kom će sve biti objašnjeno, kao i PIN kod kojim će dobiti posebne informacije o paketu, na vebsajtu kompanije.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.