Brzi i žestoki

ništa ove godine

Volkswagen odgodio premijeru novog Golfa, poznat i razlog

16/03/2019

Novi Golf će po uzoru na ostatak game dobiti potpuno digitalni kokpit, a raspolagat će brojnim naprednim tehnologijama povezivanja i komunikacije

Volkswagen je trebao novi Golf predstaviti na jesen u sklopu frankfurtskog salona, no sada je lansiranje odgođeno za još koji mjesec.

Volkswagen je odlučio pomaknuti premijeru nove generacije najprodavanijeg automobila u Evropi, i to sve do iduće godine. Kao razlog odgode napominju se kašnjenja u razvoju naprednih digitalnih karakteristika s kojima će novih kompakt raspolagati, javlja Automotive News Europe.

Novi Golf će po uzoru na ostatak game dobiti potpuno digitalni kokpit, a raspolagat će brojnim naprednim tehnologijama povezivanja i komunikacije, sve kako bi uspio preoteti dio kupaca od premium proizvođača, posebno Mercedesa (A klasa) i BMW-a (serija 1). A napredne tehnologije prouzrokuju probleme i bugove, pa je termin lansiranja novog Golfa pomaknut, piše Bild pozivajući se na izvore iz same uprave kompanije. U službenom priopćenju priznaju neke tehnološke izazove, ali daju drugi razlog odgode lansiranja modela. Naime, premijera modela je pomaknuta za početak godine kako bi se izbjeglo lansiranje u predbožićno vrijeme kada je prodaja u padu, kažu u Volkswagenu.

“Mislimo da je bolje krenuti početkom godine svim snagama u ofenzivu. To nema veze s proizvodnjom. Prodaja je odlučila da neće staviti aute pod božićno drvce u vrijeme kada niko ne pridaje pažnju”, pojasnio je Juergen Stackmann, šef prodaje i marketinga u Volkswagenu za Automotive News Europe.

Podsjetimo, Volkswagen je premijeru planirao za septembar u sklopu frankfurtskog salona, a potom bi predstavio i prvi velikoserijski električni model, I.D. S novom odlukom fokus je prebačen na I.D, a Golf je stavljen u drugi plan.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.