Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tata motors

Zbog koronavirusa kupcima isporučuju auta u balonima (FOTO)

auto

Novo normalno podrazumijeva i novi način isporuke automobila kupcima

Barem u Aziji gdje se još jedan proizvođač odlučio pohvaliti novom praksom isporuke novih automobila. Kako bi sveo mogućnost prenošenja zaraze na najmanju moguću mjeru, indijski proizvođač Tata Motors je odlučio uvesti dostavu svojih automobila u sigurnosnim balonima.

Smještanjem vozila u plastični balon smanjuje se mogućnost širenja virusa tokom transporta na najmanju moguću mjeru pa tako kupac automobil preuzima u gotovo sterilnim uslovima. Odličan marketinški potez zasad funkcionira samo kod odabranih distributera, a pretpostavlja se kako će u skoroj budućnosti postati redovna praksa, bar kad je Tata Motors u pitanju.

Naime, Tata je vrijeme pandemije iskoristio za obnovu svoje game i lansiranje novih modela pa je na koncu i zabilježio porast prodaje. Kako bi isporuka bila što sigurnija za kupca, u lanac isporuke su uveli i kompletan program dezinfekcije vozila, a od decembra i transport vozila u ovakvim sigurnosnim “mjehurima”.

Check out the Safety Bubble – our latest addition to Sanitised by Tata Motors, ensuring your favourite cars and SUVs are shielded from germs while they await you at our dealerships.

Posted by Tata Motors Cars on Sunday, November 29, 2020