Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Srđan Puhalo

Javorovo Samopoštovanje

Naravno, nihova snaga je u našem kukavičluku i nadi da će se smiriti kada „pametniji popusti“. Bojim se da smo u dubokoj zabludi i da je krajnje vrijeme da im se „pokažu zubi“, po cijenu da budu i razbijeni

“Rođen 1. januara 1989. godine u Prijedoru. Osnovnu i srednju školu završio u Prijedoru. Pravni fakultet završio u Novom Sadu gdje je stekao zvanje diplomiranog pravnika. Radio je u JPŠ ‘Šume Republike Srpske’ a.d. Sokolac, Šumsko gazdinstvo ‘Prijedor’, kao rukovodilac Službe za opšte, pravne i kadrovske poslove. Godine 2020. imenovan je za v.d. direktora JZU ‘Dom zdravlja Prijedor’. Odbornik SNSD u Skupštini grada Prijedora u 2020. i 2021. godini. Zaljubljenik u košarku, kojom se aktivno bavio 15 godina kao član KK Prijedor.”

Ovo je zvanična biografija gradonačelnika Prijedora Slobodana Javora iz koje se može zaključiti da je gradonačelnik više nego kompetentan da ocjenjuje kvalitet nečije muzike, pa makar to bila i muzike nečega ili nekoga pod nazivom “Desingerica X Pljugica”.

Elem, prije neki dan pomenuti gradonačelnik Prijedora se oglasio povodom najavljenog nastupa Desingerice i Pljugice, 20. jula u Ljetnjoj bašti.

U saopštenju piše: “Nakon saznanja da je za 20. juli u Ljetnoj bašti najavljeno održavanje koncerta muzičke grupe koja, prema raspoloživim informacijama, promovira vrijednosti koje nisu primjerene omladini našeg grada, želimo da javnost obavijestimo da je gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor kontaktirao menadžment nadležan za rad Ljetne bašte i zatražio hitno otkazivanje ovog koncerta”

Iskreno memam pojma ko su Desingerica X Pljugica i kakve vrijednosti promovišu tj. o čemu pričaju u svojim pjesmama, ali mi je zanimljivo pozicija gradonačelnika koji je preuzeo na sebe odgovornost da presuđuje šta je to dobro za prijedorsku omladinu, a šta nije, pri tome ne navodeći koje su to vrijednosti neprimjerene za mlade u Prijedoru.

Da pojednostavimo, gradonačelniku Javoru je neko dobronamjerno “sugerisao” da pomenuti dvojac afirmiše vrijednosti koje nisu poželjne za njegov grad i za koje smatraju da nisu dobra za moralni razvoj omladine.

Slobodan Javor
Foto: Dejan Rakita/PIXSELL
Slobodan Javor, gradonačelnik Prijedora

Koje su to moralne vrijednosti koje zastupa gradonačelnik Javor?

Pa recimo on je član SNSD i samim tim je prigrlio sve vrijednosti koje afirmiše ta stranka. od četnika kao antifašista, preko homofobije i do predstavljanja ratnih zločinaca kao heroja. Istina ogradio se od istupa svoga zamjenika Kovačevića, kada je on vrijeđao “katolički kler”, ali mu nije palo na pamet da ga smijeni.

Izgleda da su to vrijednsoti koje bi trebala usvojiti prijedorska omladina.

S druge strane postavlja se pitanje ko je to dojavio gradonačelniku o opasnim hip hoperima koji će gostovati u Prijedoru?

Sve ukazuje da su to učinili članovi organizacije pod nazivom „Samopoštovanje“ koji su na sebe preuzeli sizifski posao da se u Prijedoru, ali i šire, bore „protiv neistine i srbofobije“, mada im ni homofobija nije mrska.

Postoji priča, ali je treba uzeti sa rezervom, da ovu družinu, podržava Nenad Stevandić i Ujedinjena Srpska, a nisu mrski ni Crkvi. Jednom riječju Šešelji za 21. vijek.

Znaju jezike, znaju oko kompjutera, pomirili su u svojoj glavi četnike i partizane, paranoični su, pravoslavlje prilagodili sebi, poštuju i veličaju ekipu iz Haga, a znaju i da mrze.

Ne bi ih se ni Tramp postidio.

Tako mladi, a već radikalni.

Na fejsbuk stranici Samopoštovanja, 11. jula pojavio se apel, jecaj, krik vaskolikom srpstvu s pitanjem…?

КО ДОПУШТА ОВО У ПРИЈЕДОРУ!?Позивамо све младе и старе да бојкотују догађај који се треба одржати у Љетној башти Приједор. Ради се о "концерту" вулгарне и скандалозне групе коју можете видјети на овом видеу као и плакату у коментару ове објаве. Неко мора одговарати за оваква банална, увредљива и примитивна дешавања која се сервирају нашој дјеци!!! Зар смо на ово спали!?Ширите даље!

Posted by Самопоштовање on Tuesday, July 11, 2023

I nije to od juče, nedavno su uspjeli natjerati Demofest da sa najave uklone DJ Djevicu Mariju „jer vrijeđa vjernike i udara na iskonske vrijednosti.“

Kao što vidimo naši mladi pravoslavni krstaši su prilično efikasni ili ti učinkoviti, podjednako kao i banjalučki „Baštionik“, u svojoj borbi za zaštitu uma, duše i tijela pravoslavnih Srba.

Polako, ali sigurno, oni preuzimaju ulogu moralnih vertikala u Republici Srpskoj koji određuju šta se smije, a šta ne smije gledati, čitati i slušati u Republici Srpskoj.

Naravno, nihova snaga je u našem kukavičluku i nadi da će se smiriti kada „pametniji popusti“. Bojim se da smo u dubokoj zabludi i da je krajnje vrijeme da im se „pokažu zubi“, po cijenu da budu i razbijeni.

Ako to ne uradimo neka nam je Bog na pomoći, ako ga već oni nisu oteli i prevaspitali?!!