protesti u sarajevu

Dubioza i rudari pjevali uglas: “Fadile je**i se, ti i Vlada Federacije…”

Članovi Dubioze su zajedno s rudarima, između pjesama, otpjevali i nekoliko stihova koje su uputili Fadilu Novaliću i članovima Vlade

Još uvijek traju protesti rudara sedam rudnika u Federaciji BiH koji posluju u sklopu koncerna Elektroprivreda BiH.

Od utorka protestvuju ispred zgrade Vlade FBiH u Sarajevu, kako bi izrazili nezadovoljstvo predloženim Pravilnikom o plaćama i Pravilnikom o radnom učinku.

Rudari su proveli noć na cesti i platou ispred zgrade Vlade FBiH, i poručuju da se neće maknuti sve dok se ne ispune njihovi uslovi, među kojima je taj da ne odustaju od ostavki svih direktora u koncernu Elektroprivrede BiH, tako i sedam rudnika iz kojih i oni dolaze.

Kao podršku komoratima na protestima u Sarajevu, iz Rudnika mrkog uglja Đurđevik krenulo je u srijedu još oko 500 rudara. Također, na proteste u Sarajevo krenuli su i rudari Rudnika Kreka.

Protestima rudarima u Sarajevu danas su se pridružili članovi grupe Dubioza kolektiv koji su za njih održali i mini koncert.Oni su se, naime, odazvali pozivu rudara koji su ih sinoć pozvali da im se pridruže protestima ispred zgrade Vlade FBiH.

Članovi Dubioze su zajedno s rudarima, između pjesama, otpjevali i nekoliko stihova koje su uputili Fadilu Novaliću i članovima Vlade.

Između ostalog su zapjevali…

“Fadile j..i se, i ti i Vlada Federacije, rudari rade dok tvoja vlada krade”.