Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Fokus TV

Jezero Starača od deponije pretvoreno u pravu malu oazu

05/03/2016

Na jezeru Starača danas je štapove „ukrstilo“ trideset ribolovaca koji prakticiraju tehniku „lov ribe umjetnim mamcima sa obale“.

Nastupili su takmičari sa područja cijele Bosne i Hercegovine – iz Sarajeva, Jajca, Pala, Vogošće, Jablanice, Istočnog Sarajeva, Ilidže, Žepča, Konjica, Zenice, Ilijaša, Breze, te jedan takmičar iz Tetova, Makedonija.

Takmičenje je bilo revijalnog karaktera, ali i trening za članove reprezentacije BiH u ovoj disciplini. Njime je obilježen i početak sezone ribolova, te je u tu svrhu jučer u jezero Starača ubačeno oko 180 kilograma kalifornijske pastrmke koju je doniralo ribogojilište Laks i z Mostara.

Nakon tri sata takmičenja, prvo mjesto je zauzeo Vladimir Klačar iz Sarajeva sa pet ulovljenih riba, a sreća je odlučila da drugo mjesto zauzme Haris Fazlić iz Ilijaša sa ulovljenom štukom i treće mjesto Ognjen Borovčanin iz Pala sa ulovljene tri pastrmke, koji su imali istovjetan rezultat.

Organizator je bilo Udruženje „Bistro!“ iz Sarajeva, korisnik ribolovnog prava na vodama u opštini Ilijaš koje ovim takmičenjem nastavlja realizaciju svog kapitalnog projekta „Jezero Starača: Od deponije do ribolovne vode“.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.