životna priča

Kako danas živi dječak Jasmin koji je umjesto bicikla želio kozu

Ukoliko želite kontaktirati porodicu Hačkić, to možete učiniti na broj telefona 062 149 630.

“Mene vala ne zanimaju ni bicikla, ni ništa. Ja volim koze jer od njih imam mlijeka svakog jutra, od bicikla nemam nikakve koristi”, bile su riječi 16-godišnjeg Jasmina Hačkića iz Stupara kraj Kladnja prije godinu dana.

Mnogi dobri ljudi javili su se i pomogli Jasminu da ostvari svoju želju, a ekipa Fokusa posjetila je ovog mladića, kako bi smo se uvjerili kako živi danas.

“Sve je bilo dobro, a onda je neko na Facebooku objavio da nas je posjetio Vedad Ibišević i donirao 40.000 KM i sve je stalo. Naravno da to nije istina. Nije mi jasno kome odgovara da širi takve neistine i dezinformacije. Ali eto…”, govori Jasmin, te pokazuje šta je uradio sa donacijama koje su do tada stigle.

“Napravio sam štalu, kupio kravu… Imam i 10-ak ovaca, nešto koza. Dosta koza mi je pokrepalo, nije mi jasno zašto. Kao da ih je neko otrovao… To mi je najviše žao. Volim životinje, svaki dan sam sa njima”, kaže Jasmin kojeg smo zatekli kako čuva kravu, a u video prilogu pogledajte kako živi danas:

Jasmin kaže da mu je želja da skupi 4.000 KM koje su mu potrebne kako bi njegov brat, koji ima problema sa očima i slabo vidi, otišao na operaciju u Beograd.

“Pokušavam skupiti sredstva i za mrežu da ogradim dio zemljišta koje sam očistio, pa da mogu pustiti ovce i koze da pasu”, poručuje Jasmin, koji napominje da je najsretniji kada se nalazi u društvu životinja.

Želja mu je i da vremenom pokušaju napraviti svoju kuću, budući da će se uskoro morati iseliti iz privremenog smještaja za izbjeglice u kojem se trenutno njegova porodica nalazi.