Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista
O svojim željama i snovima, te o problemima sa kojima se suočava kao sportista u našoj zemlji govorio je za naš portal. U našem videu možete pogledati i poruku koju je poslao mladim sportistima u BiH

Arian Milicija član Atletskog kluba Sarajevo 22. februara ponovo je oborio državni rekord u skoku s motkom. Na Memorijalnom dvoranskom mitingu “Josip Gašparec” u Osijeku preskočio je 5.15 metara. Apsolutni rekord BiH popravio je za pet centimetara. Bio mu je to treći put ove zime da popravlja lični i bh. apsolutni rekord.

Arian je vlasnik državnih rekorda u svim uzrastima dječaci (U16): 3.30m, mlađi juniori (U18): 4.62m, rekorde za juniore (U20): 4.95m, i poslijednji seniorski rekord: 5.15 metara.

“Atletikom se bavim četiri godine. Oborio sam sve državne rekorde u svim uzrasnim kategorijama. Prije mene seniorski rekord je bio 4.80 metara, a sa preskočenih 5.15 u Osijeku kvalificirao sam se na Svjetsko prvenstvo u peruanskoj Limi”, govori nam Arian.

Nema prilike da skače tokom zimske sezone

Svjetsko prvenstvo za atletičare do 20 godina održat će se od 27. do 31. avgusta.

Član Atletskog kluba Sarajevo i trenira na Koševu sa trenericom Vahida Kozić, za koju ima samo riječi hvale.

arian milicija skok s motkom
FOTO: D. Begović/Fokus.ba

Suočava se sa problemima koji su krakteristični za sve mlade sportiste u našoj zemlji.

“Nemam prilike da skačem tokom zimske sezone, jer nema atletske dvorane u kojoj bih mogao vježbati skok s motkom. Preko zime moram ići u druge države da bih se bavio ovom disciplinom”, rekao nam je Arian, koji nam je detaljno objasnio kako izgleda zimski dio sezone. Da bi trenirao, morao je obići pola Evrope.

arian milicija skok s motkom
FOTO: D. Begović/Fokus.ba

Iako trenira šest dana sedmično, ima jedan veliki problem. Nema svaki dan uslove da trenira s motkom.

O svojim željama i snovima, te o problemima sa kojima se suočava kao sportista u našoj zemlji govorio je za naš portal. U našem videu možete pogledati i poruku koju je poslao mladim sportistima u BiH.