U Vitinci znaju zašto je domaća voda najbolja (VIDEO)

vitinka

Na desetom Međunarodnom festivalu vina i gastronomije “Sarajevo vino fest 2017” učestvuju izlagači iz Slovenije, Hrvatske, Srbije Crne Gore, Makedonije i tradicionalno najveći broj iz Bosne i Hercegovine. Veliki broj posjetilaca ima priliku uživati u atraktivnom festivalskom ambijentu i odličnoj ponudi vrhunskih vinarija i gastronomskim specijalitetima prestižnih domaćih i regionalnih proizvođača hrane.

Cilj festivala je promocija vinogradarstva, vinske industrije i kulture konzumiranja vina, promocija turističke i ugostiteljske ponude, proširenje gastro ponude u Bosni i Hercegovini, kao i poboljšanje ukupnog imidža BiH, te promocija i razvoj sajamskog i festivalskog turizma.

A da ugođaj bude potpun potrebna je i zdrava i kvalitetna voda, za šta se pobrinula kompanija Vitinka.

“Priča o našoj kompaniji je ustvari priča o vrhunskoj vodi, o neumoljivoj i stalnoj kontroli kvaliteta, o domaćoj i odgovornoj proizvodnji, te o čistoći naših netaknutih prirodnih izvora. Sve ove stvari su najveća preporuka kompanije Vitinka”, kaže u razgovoru za Fokus Karolina Karalić, PR manager kompanije Vitinka.

Fabrika mineralne vode i bezalkoholnih pića Vitinka AD Kozluk osnovana je 1974. godine u Zvorniku.

“U vrijeme osnivanja fabrike u Kozluku postojao je samo jedan proizvod, a to je mineralna voda Vitinka. Danas u svom sastavu Vitinka ima dva prizvodna pogona. U Kozluku se puni i proizvodi naša Vitinka mineralna prirodna gazirana voda, kao i gazirana bezalkoholna osvježavajuća pića. Druga fabrika nalazi se 40-ak kolimetara južno gdje se puni prirodna izvorska voda Vivia, kao i negazirana bezalkoholna osvježavajuća pića, dodaje Karalićeva.

Zbog čega bi se proizvodi Vitinke trebali naći na vašem stolu, te šta su iz ove kompanije ponudili na Međunarodnom festivalu vina i gastronomije “Sarajevo vino fest 2017” pogledajte opširnije u videoprilogu: