Kultura

Nagrađivana komedija

“Chick lit” na online repertoaru HNK Mostar

30/04/2020

"Chick lit" Damira Šodana, u režiji Tanje MIietić Oručević duhovita je i ironična groteska hrvatskog jet-seta i presjek stanja svijesti hrvatskog tranzicijskog društva koje je u osnovi vrlo slično našoj bosanskohercegovačkoj stvarnosti

Iz Hrvatskoga narodnoga kazališta (HNK) Mostar priopćili su da se na YouTube stranici te kazalište kuće može pogledati nagrađivana komedija “Chick lit”.

“Ova predstava praizvedena je u HNK-a Mostar 12. novembra 2013. godine, a posebnost predstave leži i u činjenici da prvi put nakon rata u njoj zajedno sudjeluju glumci iz skoro svih mostarskih pozorišnih i kazališnih kuća, što ovoj komediji daje epitet ‘svemostarske’ predstave. Može se pogledati na YouTube stranici HNK Mostar, odnosno putem sljedeće poveznice: VIDEO“, priopćili su iz mostarskoga HNK-a.

“Chick lit” Damira Šodana, u režiji Tanje MIietić Oručević duhovita je i ironična groteska hrvatskog jet-seta i presjek stanja svijesti hrvatskog tranzicijskog društva koje je u osnovi vrlo slično našoj bosanskohercegovačkoj stvarnosti. Mladi bračni par, od kojih je suprug novopečeni tajkun i industrijalac, a supruga jedna od uspješnih chick lit spisateljica, priređuje zabavu povodom izlaska njene nove knjige. Na partiju se pojavljuje cijela lepeza zanimljivih gostiju, koji se u dramskom rukopisu Damira Šodana promeću u arhetipove novouspostavljene društvene ljestvice.

Paralelno sa zabavom, ispred obiteljske vile prosvjeduju otpušteni uposlenici tvornice čiji je vlasnik suprug chick lit spisateljice. Kako party odmiče i pristižu novi gosti, postaje sve izvjesnije da će doći do sukoba ‘ulice’ s novopečenom aristrokracijom.

Na 30. pozorišnim susretima u Brčkom 2013. godine publika je “Chick lit” proglasila najboljom predstavom u cjelini. Stručni žiri 33. pozorišnih igara u Jajcu 2014. godine dodijelio je Tanji MIletić Oručević nagradu za najbolju režiji, dok je Jelena Kordić Kuret nagrađena „Malom liskom“ na 12. Međunarodnom festivalu komedije „Mostarska liska“ 2015. godine.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.