Kultura

Dodjelom nagrada završen 16. Festival srednjoškolskoga teatra BiH

07/05/2017

Završen je 16. Festival srednjoškolskog teatra Bosne i Hercegovine, koji se ove godine po prvi put održavao u Živinicama 3., 4. i 5. svibnja.

Na kraju Festivala su dodijeljena priznanja skupinama, predstavama i pojedincima koji su ostvarili zapažene rezultate, priopćeno je iz eMTeeM-a 1974.

Žiri 16. Festivala srednjoškolskog teatra Bosne i Hercegovine koji je radio u sastavu: prof. Damir Altumbabić, predsjednik, te prof. Sanela Babić i Mario Lukić, je donio jednoglasnu odluku da dodijeli festivalske nagrade za predstave sa stručno umjetničkim vodstvom i to: za umjetničko pedagoški rad: Ivani Milosavljević za predstavu “Nada je san budnih”, KŠC Tuzla, za istaknuto glumačko rješenje- Farisu Količiću za ulogu u predstavi “Maslinova grana”, eMTeeM te nagrada “Zlata Imamović” za predstavu u cjelini: “Sa one strane ulice”, Dis – Pozorište mladih Banja Luka.

Također dodjeljene su i nagrade za predstave srednjih škola i to: za dizajn scenskog prostora predstavi “Pismo obožavateljice”- Srednja strukovna škola “Jajce” iz Jajca, za umjetničko pegagoško vodstvo Majdi Mišković i Moreni Bojo za rad na predstavi “Vremeplov” -Srednja strukovna škola iz Fojnice kod Kiseljaka.

Zatim nagrade za originalnu dramsku ideju: predstavi “Pušćanje žene” iz MSŠ Živinice, te za istaknuta glumačka rješenja: Jeleni Visković za ulogu u predstavi “Mi nismo anđeli” – Srednja škola Uskoplje i Adili Alić za ulogu u predstavi “Vremenski tunel” – Gimnazija Živinice.

Nagrada “Zlata Imamović” za najbolju predstavu u cjelini je dodjeljena predstavi “Mi nismo anđeli” – Srednja škola Uskoplje.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.