Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Fotografije Brucea Davidsona u bečkoj galeriji Weatlicht

Bruce_Davidson

Bečka galerija Westlicht ovog ljeta predstavlja prvu retrospektivnu izložbu legendarnog Magnumovog fotografa Brucea Davidsona u Austriji.

Kao vodeći predstavnik humanističke fotografije jedan je od najpoznatijih članova agencije “Magnum Photos”. Agencija, koju su 1947. godine osnovali Robert Capa, Henri Cartier-Bresson, George Rodger i David Seymour, ove godine slavi 70 godina postojanja.

Bruce Davidson svojim je reportažama o subkulturama i marginaliziranim društvenim grupama postavio temelje tog fotografskog žanra. Izložba Davidsonovih radova predstavit će njegovo stvaralaštvo u rasponu od pet desetljeća, sve do posljednjeg projekta pod nazivom “Nature of Los Angeles”. U centru izložbe naći će se njegove najpoznatije serije fotografija kao što su “Brooklyn Gang”, “East 100th Street” i “Time of Change: Civil Rights Movement”.

Izložba je otvorena 14. juna u prisustvo fotografa i moći će se pogledati do 13. augusta.

Nakon Madrida i Barcelone izložba tokom ljeta gostuje u Beču, a onda nastavlja put za Rotterdam i Bilbao, saopćeno je iz EUROCOMM-a, predstavništva Grada Beča u Sarajevu.