Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

predstavom "Isus, Sin Čovječji"

HNK Mostar gostovanjem u Jajcu otvara novu pozorišnu sezonu

1hnk mostar

Ove godine Igre su posebno važne jer obilježavaju dvostruku obljetnicu jednog od najstarijih pozorišnih festivala u Bosni i Hercegovini – 50 godina od osnivanja Festivala (začete 1971. godine) te 40 izvedenih izdanja Festivala (pauza nastala tokom i nakon rata)

Večerašnjim nastupom s predstavom “Isus, Sin Čovječji” u okviru jubilarnih 40. Kazališnih/pozorišnih igara BiH u Jajcu, Hrvatsko narodno kazalište (HNK) Mostar službeno će započeti svoju 27. kazališnu sezonu.

Ove godine Igre su posebno važne jer obilježavaju dvostruku obljetnicu jednog od najstarijih pozorišnih festivala u Bosni i Hercegovini – 50 godina od osnivanja Festivala (začete 1971. godine) te 40 izvedenih izdanja Festivala (pauza nastala tokom i nakon rata), priopćeno je iz HNK-a Mostar.

U rujnu su pred ovom kazališnom kućom još tri nastupa na kazališnim festivalima: “Ajmo na fuka” na Festivalu glumca BiH u Konjicu (13. septembra), “Identitluk” na Festivalu bh. drame u Zenici (18. septembra) te “Ja od jutra nisam stao” na Međunarodnom festivalu komedije “Mostarska liska” (25. septembra).

Predstava “Ajmo na fuka” bit će izvedena u okviru festivala Open City Mostar 18. rujna u HNK Mostar s početkom u 18.30 sati, a ulaz je slobodan.

Na redovitom repertoaru HNK-a Mostar u septembru bit će odigrane predstave “Ajmo na fuka” 9. septembra i “Ja od jutra nisam stao” 22. septembra, a obje izvedbe počinju u 20 sati.