Kultura

Konjic

Hor “Sejfullah” predstavlja BiH na festivalu duhovne muzike u Egiptu

17/09/2019

Organizatori su Ministarstvo kulture, Fond za kulturni razvoj te Ministarstvo za antikvitete Arapske Republike Egipat, a cilj je poziv na mir i zajedništvo jezikom duhovne muzike i pjesme te informiranje o različitim kulturama

Hor ‘Sejfullah’ iz Konjica dobio je zvaničan poziv, kao jedini predstavnik Bosne i Hercegovine, za sudjelovanje na 12. Samma međunarodnom festivalu duhovne muzike i pjesme, koji će 20. do 27. septembra biti održan na različitim lokacijama u Kairu (Egipat).

Organizatori su Ministarstvo kulture, Fond za kulturni razvoj te Ministarstvo za antikvitete Arapske Republike Egipat, a cilj je poziv na mir i zajedništvo jezikom duhovne muzike i pjesme te informiranje o različitim kulturama.

– Sejfullah, kao predstavnik Bosne i Hercegovine, nastupit će zajedno s brojnim ansamblima i horovima koji dolaze iz Etiopije, Konga, Brazila, Grčke, Rumunije, Kine, Bangladeša, Alžira, Maroka, Sudana, Tanzanije, Španije, Jordana, Tunisa, Nigerije, Pakistana i države domaćina – Egipta – navodi se u saopćenju Hora ‘Sejfullah’ Konjic.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.