Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Izložba fotografija o Bosni i Hercegovini u glavnom gradu Šri Lanke

sri lanka – izlozba 2

Ambasador Bosne i Hercegovine za Šri Lanku sa sjedištem u New Delhiju Sabit Subašić i ministar turizma Šri Lanke John Amaratunga otvorili su 21. augusta 2018.godine u Kolumbu izložbu fotografija o Bosni i Hercegovini. Izložba je organizirana na inicijativu ambasadora Subašića u saradnji sa počasnim konzulom BiH u Šri Lanci Jitendra Warnakulasuriya i svjetski poznatim blogerom i fotografom Prakashom Bangom, koji je napravio veliki broj fotografija tokom svojih boravaka u BiH.

Ambasador Subašić je u svom govoru na otvaranju izložbe istakao dobre i prijateljske veze, kao i zajedničke vrijednosti koje povezuju narode dvije zemlje i naglasio da je cilj ove izložbe predstavljanje javnosti Šri Lanke prirodnih ljepota, bogatog kulturnog i historijskog nasljeđa i tradicije BiH. Istakao je da BiH zbog svojih prirodnih ljepota predstavlja jednistvenu turističku destinaciju sa brojnim sadržajima, uključujući planinski, riječni, morski, seoski i eko turizam.

Ministar turizma Šri Lanke, John Amaratunga se zahvalio ambasadoru Subašiću na izvanredno organiziranoj izložbi koja će doprinijeti razvoju veza dvije zemlje na polju turizma i drugim oblastima.

Otvaranju je prisustvovala i gradonačelnica Kolomba Rosy Senanayake, sa kojom je dan ranije ambasador Subašić razgovarao o mogućnostima unapređenja saradnje i ubrzanja procedure bratimljenja gradova Sarajeva i Kolomba.