Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

gala opera

Koncert posvećen 100.godišnjici Narodnog pozorišta Sarajevo

Koncert Gala opera (2) (1)

Program je osmšiljen kao promenada kroz stvaralačke opuse najznačajnijih italijanskih opernih kompozitora poput G. Verdija, G. Puccinija, G. Rossinija, G. Donizettija, R. Leoncavalla

Sama završnica 27. Sarajevskih večeri muzike rezervirana je za obilježavanje jednog od najznačajnijih jubileja u kontekstima kulturnog i muzičkog života Sarajeva i BiH.

Naime, za 9. oktobar 2021. u Narodnom pozorištu Sarajevo s početkom u 20 sati planirana je realizacija koncertne večeri kojom se proslavlja 100. godišnjica Narodnog pozorišta Sarajevo.

“Gala opera”,  na kojoj će se predstaviti afirmirani bosanskohercegovački umjetnici Adema Pljevljak-Krehić, Katarina Kikić, Amir Saračević, Marko Kalajanović, Denis Isaković, Ivan Šarić, Leonardo Šarić i ekskluzivni gosti Ivana Lazar, Mikheil Sheshaberidze i Željko Lučić, predstavlja posvetu Festivala značajnom jubileju kojim se odaje prizananje hramu umjetnosti i kulture Sarajeva, ali i BiH.

Program je osmšiljen kao promenada kroz stvaralačke opuse najznačajnijih italijanskih opernih kompozitora poput G. Verdija, G. Puccinija, G. Rossinija, G. Donizettija, R. Leoncavalla, u čijoj realizaciji će učestvovati Hor Opere NPS, Sarajevska filharmonija te eminentni dirigenti – maestro Ivo Lipanović i Dario Vučić.

Važna napomena za posjetioce koncerta!

Anti-COVID mjere podrazumijevaju da su svi posjetioci festivala evidentirani kao vakcinisani, preboljeli ili testirani, te uključuju obaveznu dezinfekciju ruku i obuće, fizički razmak i nošenje zaštitne maske prilikom ulaska i izlaska sa zatvorenih festivalskih lokacija. Nošenje maske preporučuje se i za vrijeme koncerata.

Da biste prisustvovali koncertu potrebno je da posjedujete:

  1. Primljene obje doze vakcine, te da je prošlo najmanje 14 dana nakon druge doze vakcine, odnosno 14 dana od vakcine (Johnson & Johnson’s Janssen COVID-19 Vakcina) koja se prima u jednoj dozi, ili
  2. posjedujete potvrdu da ste prebolovali COVID-19, ne stariju od 6 mjeseci od obolijevanja, ili
  3. negativan test (PCR ili antigenski) ne stariji od 48 sati.