Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pozorište mladih Sarajevo

Kulenovićevo djelo u književnosti i teatru ostaje kao svjetlo i putokaz

150318lejla_panjeta

Kulenovićeva blagost i jednostavnost, sposobnost objašnjavanja i kompariranja bila je nenadmašna, a njegovi akademski i književni radovi uvijek i svakoj generaciji aktuelni i inspirativni

Pozorište mladih Sarajevo izrazilo je veliku tugu zbog smrti akademika Tvrtka Kulenovića.

– Izraze iskrenog saučešća upućujemo porodici našeg izuzetnog teatrologa, pedagoga i profesora, te jednog od direktora Narodnog pozorišta Sarajevo. Akademik Tvrtko Kulenović je svojim izuzetnim pedagoškim sposobnostima, ogromno znanje i iskustvo o teoriji umjetnosti, književnosti i teatru prenosio brojnim generacijama studenata, od kojih su neki danas veoma uspješni profesionalci u različitim vrstama umjetničke prakse. Njegovo djelo u književnosti i teatru ostaje nam kao svjetlo i putokaz originalnih i pravilnih razmišljanja o umjetnosti i ljudskoj komunikaciji – izjavila je direktorica Pozorišta mladih Sarajevo Lejla Panjeta.

Kako je dodala, Kulenovićeva blagost i jednostavnost, sposobnost objašnjavanja i kompariranja bila je nenadmašna, a njegovi akademski i književni radovi uvijek i svakoj generaciji aktuelni i inspirativni.

– Izgubili smo velikog čovjeka, ali njegov um ostaje sa nama kroz djela koja je napisao i učinio, te pedagoški rad kroz koji je znao prenijeti izuzetnu energiju neumornog duha i tragaoca za dobrim i istinitim – dodala je Panjeta.