Kultura

38. po redu

“New Art WAY” moto ovogodišnjeg Međunarodnog festivala “Sarajevska zima”

27/10/2021

Program koji se sastoji od pozorišnih predstava, koncerata, filmova, umjetničkih izložbi, panel diskusija, književnih događaja, arhitekture, video zapisa, programa koji predstavljaju kulturno nasljeđe i dječjih programa bit će predstavljen u sljedećem izdanju Festivala

Ovogodišnji XXXVIII Međunarodni festival “Sarajevska zima”, tradicionalna kulturno-umjetnička manifestacija koja se održava u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, bit će održan od 7. februara do 21. marta iduće godine pod motom “New Art WAY”.

To je susret umjetnika iz cijelog svijeta. Organizator festivala je Međunarodni centar za mir Sarajevo, saopćeno je iz Festivala.

Program koji se sastoji od pozorišnih predstava, koncerata, filmova, umjetničkih izložbi, panel diskusija, književnih događaja, arhitekture, video zapisa, programa koji predstavljaju kulturno nasljeđe i dječjih programa bit će predstavljen u sljedećem izdanju Festivala.

Programi Festivala održavaju se ne samo u pozorištima, galerijama, muzejima i koncertnim dvoranama u gradu, već i na olimpijskim planinama, tokom Festivala ali i u okviru svečanosti otvaranja i zatvaranja.

Međunarodni mirovni centar (organizator SWF festivala) implementirao je internetski projekat “Olimpijske igre kulture Sarajevo 2021”. Pozvani umjetnici, mediji i kulturni djelatnici iz cijelog svijeta objavili su Umjetnički manifest.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.