Kultura

Hamburg Film Festival

Njemačka premijera “Quo Vadis, Aida?”, film nastavlja festivalski život

02/10/2020

Hamburg Film Festival se održava u peridodu od 24. 09. do 03.10.2020 godine i u okviru 11 različitih selekcija bit će prikazano više od 140 igranih i dokumentarnih filmskih naslova koje predstavljaju svjetske, europske ili njemačke premijere

Njemačka premijera filma ‘Quo Vadis, Aida?’ rediteljice Jasmile Žbanić bit će upriličena danas u okviru 28. Hamburg Film Festivala, reprizno prikazivanje je predviđeno za 3. oktobar.

Hamburg Film Festival se održava u peridodu od 24. 09. do 03.10.2020 godine i u okviru 11 različitih selekcija bit će prikazano više od 140 igranih i dokumentarnih filmskih naslova koje predstavljaju svjetske, europske ili njemačke premijere.

– Radi se o prvom festivalu u Njemačkoj koji će, nakon proglašenja pandemije COVID 19, biti fizički održan te kao takav budi posebnu pažnju. Festival će ugostiti i okupiti veliki broj filmskih profesionalaca, publike i medija. Festival svake godine posjeti više od 40.000 ljudi – navodi se.

Za prikazivanje filma ‘Quo Vadis, Aida?’ u Hamburgu vlada veliki interes, karte za projekcije su odavno rasprodate. Na to je sigurno utjecalo i to što je film do danas popraćen pozitivnim kritikama brojnih svjetskih medija.

Kako je najavljeno ‘Quo Vadis, Aida?’ u sljedeća dva mjeseca nastavlja festivalski život, na festivalima u Antaliji (Turska), El Gouni (Egipat), Busanu (S.Koreja), Sevilja (Španija), Beču (Austrija), Wroclawu (Poljska)…

– Za 10. oktobar planirana je bosanskohercegovačka premijera filma u Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari, ubrzo poslije toga se očekuje i svečana premijera u Sarajevu- istaknuto je u saopćenju za javnost.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.