Kultura

HNK Mostar

Ove sedmice na repertoaru tri predstave

21/01/2019

Sve predstave počinju u 20 sati

Na daskama Hrvatskoga narodnog kazališta (HNK) u Mostaru ove sedmice će biti izvedene tri predstave.

U utorak, 22. januara , mostarska će publika imati priliku pogledati “Sviraj to ponovno, Sam”. Riječ je o svevremenoj britkoj komediji o muško-ženskim odnosima, autora Woodyja Allena, a u režiji Marija Kovača.

Dan poslije, 23. janura, na repertoaru je “Gnijezdo”, autorski projekt Marine Petković Liker. Ovo je komad o nesređenim odnosima između tri sestre i tri brata koji nenadano na godišnjicu majčine smrti otvaraju bolnu temu – što učiniti sa zajedničkom kućom koju je ozbiljno načeo zub vremena.

Subota je rezervisana za “Zečju rupu”, dramu o bračnom paru koji se suočava s gubitkom sina. Mnogi kritičari ovaj komad drže biserom suvremenog dramskog pisma što potvrđuje i činjenica kako je jedan od naj­igranijih komada u svijetu u prošlom desetljeću, čiji je autor David Lindsay-Abaire. Predstavu je režirala Lajla Kaikčija.

Sve predstave počinju u 20 sati. Redovita cijena ulaznice je 10 maraka, a mogu se rezervirati na broj 063/019 019. Studenti, učenici i umirovljenici plaćaju povlaštenu cijenu od 5 maraka.

Također, studenti Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere koji se preuzimaju u prostorijama Studentskog zbora, priopćeno je iz HNK u Mostaru.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.