Kultura

Mostar

Počela audicija novoosnovanog teatra SUM-a za prijem novih članova

15/04/2021

Na audiciju su se mogli prijaviti studenti SUM-a koji vole kazalište i glumu, uživaju biti na sceni ili iza scene, oni koji žele učiti o kazalištu i sudjelovati u procesu stvaranja predstave, kao i u različitim kulturnim projektima o događanjima

Novoosnovani teatar Sveučilišta u Mostaru (SUM) 15. i 16. travnja organizira audiciju za prijem novih članova te ujedno i za prvi projekt – autorsko djelo Valerije Bago, predstavu “Samo me čekaj dugo”.

Autorica Bago kaže kako su studenti i ranije bili aktivni što se tiče teatra i glume.

– Pisali su predstave, književno-umjetničke performanse, ali za vrijeme pandemije koronavirusa nekako je sve stalo i tada sam došla na ideju da napišem predstavu, a zajedno s kolegicom Tinom Laco da osnujemo nešto novo i stvorimo prostor mladim ljudima koji gaje ljubav prema kazalištu – kazala je u izjavi za Fenu autorica Bago.

Na audiciju su se mogli prijaviti studenti SUM-a koji vole kazalište i glumu, uživaju biti na sceni ili iza scene, oni koji žele učiti o kazalištu i sudjelovati u procesu stvaranja predstave, kao i u različitim kulturnim projektima o događanjima.

Jedan od njih je i Ivan Prskalo, student na Filozofskom fakultetu SUM-a, koji kaže kako voli glumu i voli biti na sceni, te kako mu se sviđa što je njemu i njegovim kolegama koji dijele iste afinitete pružena prilika koju će, nada se, iskoristiti u punom smislu.

Na audiciju je došla i Mirjana Milić, studentica Filozofskog fakulteta, koja je već ranije sudjelovala u pisanju i izvođenju predstava.

– Ovo mi je još jedno iskustvo da upotpunim sve što još želim doživjeti na kazališnim scenama – kazala je Milić.

Ivan Dugandžić, student na Filozofskom fakultetu SUM-a i jedan od kandidata na audiciji, također je izrazio zadovoljstvo i radost što je studentima dana mogućnost da sudjeluju u ovakvim projektima.

Koordinatorica za kulturu Studentskog zbora SUM-a izrazila je zadovoljstvo brojem prijava studenata, a s obzirom da je, kakao je rekla, audicija organizirana u dva dana, nada se da će odziv biti doista velik.

Organizatori ističi kako nikakve posebne pripreme nisu bile potrebne za prijavu na audiciju, a jedino što je trebalo je volja, malo uloženog vremena i puno ljubavi prema umjetnosti.

Audicija se danas održava u Amfiteataru Sokrat, dok će u petak, 16. travnja u 10 sati, biti održana u učionici 26 na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.