Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Kultura

Poslednje večeri NAFF-a prikazano dvanaest filmova

29/06/2017

Posljednje večeri dvanaestog Međunarodnoga festivala animiranog filma – NAFF 2017. prikazano je dvanaest filmova takmičarske konkurencije.

Među njima je i hrvatski film “Mutne vode”, autorice Anamarije Vidaković. BiH ove godine nije imala predstavniak u natjecateljskoj konkurenciji.

Pozornost publike privukla je francuska ekranizacija sicilijanske mafijaške porodice u filmu “Siroco”, a ništa manji dojam na gledatelje nije ostavio uradak “Playing house”, turske gošće Festivala Ozgul Gurbuz i njezinog kolege Cenk Koksala.

Kao i prethodnih večeri, prikazana su dva francuska filma, a gledatelji su mogli uživati u francuskim, izraelskim, portugalskim, meksičkim, kanadskim, španskim te albanskim i grčkim animiranim ostvarajima.

NAFF je otvoren u subotu navečer u neumskom Hotelu “Sunce”, a u pet dana trajanja Festivala posjetitelji su imali prigodu uživati u 53 animirana ostvarenja pristigla iz svih krajeva svijeta, dok je u panorama programu prikazano još dodatnih dvadesetak filmova.

Animirani filmovi iz Neuma su prikazani u Posušju i Mostaru, a gledatelji su u ta dva grada mogli odabrati film koji će osvojiti Nagradu Mostara i Nagradu Posušja. Projekcije NAFF-a u Posušju pošle su isti dan kada i u Neumu, 24. juna, dok su u Mostaru išle s danom zakašnjenja.

Ove godine NAFF je dodijelio posebnu zahvalnicu dugogodišnjem prijatelju i podupiratelju Festivala šefu Misije OESS-a u BiH Jonathanu Mooreu, a uručila mu je izvršna producentica Festivala Sanja Rajič Banjac.

Generalni pokrovitelj Festivala je bila Ambasada SAD-a u BiH, a pokrovitelji su bili član Predsjedništva BiH Dragan Čović, Federalno ministarstvo kulture i sporta, Fondacija za kinematografiju FBiH, Federalno ministarstvo zaštite okoliša i turizma, Ministarstvo civilnih poslova BiH, Vlada HNK-a te Turistička zajednica HNK.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.