Kultura

autorice Martine Mlinarević

Premijera predstave “Huzur” u petak u Narodnom pozorištu u Mostaru

03/02/2020

"Huzur" donosi priču o borbi, suočavanju s najtežim ljudskim strahovima, o slobodi i odgovornosti

Premijerna izvedba predstave “Huzur” autorice Martine Mlinarević, u režiji Alme Lapajne, održat će se u petak, 7. februara na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Mostaru u 20 sati.

“Huzur” donosi priču o borbi, suočavanju s najtežim ljudskim strahovima, o slobodi i odgovornosti. Tema je kompleksna, univerzalna i vječna, a sva pitanja koja se prožimaju kroz predstavu zapravo čovjek sam sebi postavlja kroz proces gradnje civilizacije, priopćeno je iz NP u Mostaru.

U predstavi igraju Ajla Hamzić, Fatima Kazazić Obad, Emir Spahić, Šerif Aljić, Goran Lozo, Vedran Vilogorac, Jasmin Krpo, Amela Kreso i Emir Sejfić. Dramatizaciju predstave potpisuje Adnan Lugonić, scenografiju Tomaž Marolt i Alma Lapajne, kostimografiju Alma Lapajne, a glazbu Rambo Amadeus.

U povodu premijere, u srijedu, 5. februara u “Studiju 64” NPM-a u 10 sati održat će se konferencija za novinare na kojoj će prisustvovati redateljica Alma Lapajne, direktor Narodnog pozorišta u Mostaru Almir Mujkanović, umjetnički direktor Narodnog pozorišta u Mostaru Emir Spahić, te ansambl predstave.

Prva repriza predstave održat će se u subotu, 8. veljače, nakon čega će izvedba biti održana 14. i 21. februara.

Na repertoaru Pozorišta u veljači su i predstave “Ajmo na fuka”, koja je na programu u srijedu 19. februara, i predstava “Što te nema”, na rasporedu u petak, 28. februara.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.