Kultura

Raspisan konkurs za ovogodišnji Vukovar film festival

06/04/2017

Raspisan je konkurs za učešće na Vukovar film festivalu – Festivalu podunavskih zemalja, čije će se jedanaesto izdanje održati od 21. do 26. avgusta, izvijestio je jedan od organizatora festivala, Discovery film.

U konkurenciju festivala primaju se dugometražni igrani, kratkometražni igrani i dokumentarni filmovi iz zemalja kroz koje protiče rijeka Dunav – Austrija, Bugarska, Hrvatska, Mađarska, Moldavija, Njemačka, Rumunija, Slovačka, Srbija i Ukrajina.

Uvrštene su i zemlje bliske Podunavlju – Slovenija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina te Češka, a u obzir će se uzimati i koprodukcije sa svim tim zemljama.

Pravo učešća u konkurenciji imaju filmovi koji su proizvedeni poslije 1. januara 2016. godine i moraju biti titlovani na engleskom jeziku.

Radovi se šalju na DVD-formatu ili linkom na screener filma na email adresu press@vukovarfilmfestival.com., uz popunjenu prijavnicu, životopis i cjelovitu filmografiju reditelja, uključujući i popis nagrada. Rok za prijavu je 1. juli.

Filmovi koji će biti uvršteni u konkurenciju Vukovar film festivala takmiče se za nagradu za najbolji dugometražni film, uz otkup prava za distribuciju, nagradu za najbolji kratkometražni film (500 eura) i nagradu za najbolji dokumentarni film (1000 eura).

Organizatori Vukovar film festivala – Festivala podunavskih zemalja su Discovery film, grad Vukovar i Hrvatski dom Vukovar.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.