Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Rasprodate karte za posljednju izvedbu mjuzikla Annie u 2016. godini

najmladji Annie 2

Zbog velikog interesa publike za posljednju ovogodišnju izvedbu hit mjuzikla Annie, planirane za ponedjeljak, 26. decembar u Narodnom pozorištu Sarajevo, karte su rasprodate.

“Rijetko se za koji događaj kupuju karte mjesec dana unaprijed ali Annie ruši sve rekorde, pa smo tako i ovaj put oborili rekord da se jedna pozorišna predstava proda čak mjesec dana unaprijed”, izjavila je Alma Ferović Fazlić, direktorica iMTM-a.

U četvrtoj izvedbi hit mjuzikla za djecu i odrasle u glavnoj ulozi, djevojčice iz sirotišta Annie, publika će uživati u interpretaciji djevojčice Aje Saračević Mijatović, dok će u naredim reprizama planiranim za proljeće iduće godine u ovom mjuziklu igrati sasvim nova postava.

Alma Ferović Fazlić, direktorica iMTM-a

“Prvenstveni cilj ovog projekta jeste edukacija djece iz oblasti muzičkog teatra te tako za svaku reprizu uvijek imamo nove učesnike koji dolaze iz škole iMTM-a”, pojašnjava Ferović Fazlić.

Prvi mjuzikl u BiH u kojem profesionalne uloge ostvaruju djeca uzrasta od 3 -14 godina, a na sceni okuplja 70 aktera, nastao je u produkciji Instituta za teatar, muziku i multimediju (iMTM), uz podršku agencije McCann Sarajevo i Narodnog pozorišta. Zbog velikog interesa publike u narednoj godini planirana je i turneja po bh. gradovima.

A svi oni koji nisu uspjeli kupti kartu za posljednju pozorišnu izvedbu, u najljepšim songovima mjuzikla Annie mogu uživati u okviru programa svečanog otvorenja klizališta u Vilsonovom šetalištu, kada će dobro uvježbani akteri na ledu izvesti najzanimljivije segmente ovog izuzetno popularnog muzičko-scenskog djela.