Kultura

Direktor Sarajevske zime

Spahić: Nadarević je zračio snagom znanja i mudrosti

23/11/2020

Dodao je da je „Nadarević svojim rediteljskim opusom potvrdio svoju osebujnu pozorišnu poetiku“

Direktor Internacionalnog festivala Sarajevska zima Ibrahim Spahić izrazio je iskreno saučešće porodici, prijateljima i pozorišnoj zajednici povodom smrti Mustafe Nadarevića.

– Mustafa Nadarević bio je glumac, reditelj i profesor koji čini da njegova jedinstvena umjetnost glume mijenja našu svakodnevnicu i snoviđenja. Jednako na sceni sa svojim kolegama, kao i u životu zračio je gospodstvom ponosnog čovjeka i snagom znanja i mudrosti – izjavio je Spahić.

Dodao je da je „Nadarević svojim rediteljskim opusom potvrdio svoju osebujnu pozorišnu poetiku“.

– Bio je profesor koji je učio sa generacijama umjetnika s kojima je i stvarao da magija teatra opstaje ukoliko glumac ima vlastiti integritet u svim ulogama, na sceni i izvan nje. Publika koja je učestvovala u njegovom teatarskom, filmskom i televizijskom stvaralaštvu pamti svaku njegovu maestralnu ulogu i savršenu i kreativnu igru sa njegovim kolegama.

Ljudi, kuće, ulice i trgovi i pozorišta zauvijek će pamtiti Mustafu Nadarevića jer je svima nesebično darivao svoje čudesne darove umjetnosti života – navodi Spahić, saopćeno je iz Press službe Sarajevske zime.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.