Kultura

deveti po redu

Street Arts Festival uljepšava javni prostor Mostara

10/09/2020

U okviru Street Arts Festival nastavlja se urbana revitalizacija Partizanovog igrališta u blizini stare jezgre grada, koje bi trebalo postati jedno od glavnih urbanih i sportskih okupljanja za mlade

Unatoč pandemiji i ove godine u Mostaru se, deveti put zaredom, okupila ekipa umjetnika, volontera i ostalih entuzijasta na Street Arts Festival.

“Kako funkcionira simbioza BH i regionalnih street artista i mostarskih ulica, građani se imaju priliku uvjeriti ovih dana. Gotovo je nemoguće ne primijetiti vrijedne umjetnike na skelama fasada u Šantićevoj , Vukovarskoj , Radićevoj i Titovoj ulici, na Tekiji , Bijelom brijegu, JU Tekstilnoj i poljoprivrednoj školi, Ekonomskoj školi, Los Rosales centru i HNK Mostar”, priopćili su organizatori.

U fokusu Festivala je oslikavanje murala te prilagođen off program za sudionike, volontere, partnere, prijatelje i suradnike.

Osim estetizacije javnog prostora Street Arts Festival Mostar bavi se likovnošću, arhitekturom i svim ostalim srodnim kategorijama iz konteksta street art kulture i vizualne umjetnosti.

“Ovakvim dokumentiranjem vremena u kojem živimo, doprinosimo vrijednosti i dobrim osobinama i naših vlastitih i onih zajedničkih života. Kako je naš zajednički prostor osobna i kolektivna odgovornost, ovo jeste jedan vid ljudskog i umjetničkog načina propitivanja te konstruktivnog kritiziranja koje otvara mogućnost korektiva društvene zbilje”, poručili su organizatori.

U okviru Street Arts Festival nastavlja se urbana revitalizacija Partizanovog igrališta u blizini stare jezgre grada, koje bi trebalo postati jedno od glavnih urbanih i sportskih okupljanja za mlade.

U petak će se na toj lokaciji održati Street Art Jam s umjetnicima iz Mostara, Sarajeva, Tuzle i Banja Luke, a u večernjim satima planiran je prigodan muzički program s fokusom na hip hop i drum and bass.

Koncept i program Festivala organiziran je u skladu s epidemiološkim mjerama, a podržan je od Fonda otvoreno društvo u BiH, Grada Mostara, NDC Mostar, Vijeća mladih Grada Mostara, a implementiran uz partnersvo Udruženja Fora, OKC Abrašević, LDA Mostar, Urbane kuće IDEAA i Dsrifv Partizan.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.