Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Kultura

U Konjicu otvorena manifestacija “Večeri duhovne muzike”

11/09/2018

U sali Narodnog univerziteta u Konjicu u ponedjeljak navečer svečano je otvorena 11. manifestacija “Večeri duhovne muzike – iskustva bosanskohercegovačkog višeglasja u Konjicu”.

Manifestaciju je zvanično otvorio mostarski muftija Salem ef. Dedović, a svečanost je počela koncertom sarajevskog hora duhovne muzike “Hazreti Hamza”.

Festival duhovnosti i umjetnosti organizirao je Narodni univerzitet Konjic, u saradnji s Kulturno- umjetničkim udruženjem “Sejfullah”, Medžlisom Islamske zajednice Konjic i Fondacijom “Lijepa riječ”, te uz podršku Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti u BIH, Oćine Konjic i Privrednog društva “Igman” iz Konjica.

Inače, ovogodišnja manifestacija uvrštena je u kalendar i repertoar „Dana tradicionalnih mevluda“, koje organizira Medžlis Islamske zajednice Konjic, saopćili su organizatori.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.