Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SFF

U sklopu ovogodišnjeg Kinoscope programa bit će prikazano 16 filmova

sff

Kinoscope program posvećen je filmovima koji zabavljaju, odražavaju, šokiraju i angažuju publiku. Bilo da se bave modernim ili historijskim temama, filmovi se osvrću na prenaglašen individualizam i njegovu suprotnost – ljubav

Sarajevo Film Festival (SFF) objavio je ovogodišnji Kinoscope program u sklopu kojeg će biti prikazano 16 filmova, prenosi Anadolu Agency (AA).

Filmovi koje su ove godine uvrstili u program na različite načine propituju ljudsku stvarnost. Po prvi put, filmovi će biti prikazani u tri odvojene programske sekcije. Kinoscope Real sekcija posvećena je filmovima koji propituju načine na koji svakodnevni život oblikuje identitet pojedinca.

Kako su naveli Mathilde Henrot i Alessandro Raja, selektori programa Kinoscope, od najranije dobi, identitet pojedinca rodno je uslovljen, te je zanimljiv način na koji se preispituju rigidne rodne norme.

Neophodno je preispitivati i moderni, ali i historijski koncept granica.

Kinoscope program posvećen je filmovima koji zabavljaju, odražavaju, šokiraju i angažuju publiku. Bilo da se bave modernim ili historijskim temama, filmovi se osvrću na prenaglašen individualizam i njegovu suprotnost – ljubav.

Kinoscope Surreal fokusira se na ljudske fantazije i razotkriva strahove koji su ponekad samo plod naše mašte.