Šesto izdanje

U Tuzli otvoren Festival savremene žene

tuzla festival
FOTO: Fena

Uime Turističke zajednice grada Tuzla prisutne je pozdravila i Dželmina Huremović koja je istakla da je sam Festival od velikog značaja i za turistički život Tuzle

Šesto izdanje Festivala savremene žene otvoren je danas u Hrvatskom kulturnom centru Tuzla.

Nakon nastupa Mažoretkinja HKD Napredak Busovača i ženskog vokalnog ansambla Bosanke, prisutnima se u prepunoj sali HKC-a obratila Edina Selesković koja je šaljivo na početku istakla da je Festival nadživio i pandemiju i svjetske krize, a nadživjet će i kišu. Također je navela da je nakon svakog razgovora sa govornicama dodatno motivirana, bez obzira koliko vremena svi pojedinačni razgovori uzimaju.

Uime Turističke zajednice grada Tuzla prisutne je pozdravila i Dželmina Huremović koja je istakla da je sam Festival od velikog značaja i za turistički život Tuzle.

Steliana Nedera, predstavnica UNDP-a istakla je da je vrlo ponosna i da joj je čast biti među inženjerkama, gradonačelnicama, poduzetnicama i svim uspješnim ženama koje je Festival okupio.

Zvone Žigon, zamjenik ambasadora Republike Slovenije u BiH, naglasio je da mu je čast i zadovoljstvo da svima prenese pozdrave predsjednice republike Slovenije.

Da žene trebaju ponijeti baklju i krenuti naprijed kako bi izgrađivale bolji život podvukla je Christine Toudic, ambasadorica Republike Francuske u BiH, naglasivši da se bolje društvene odluke donose kada i žene učestvuju u političkom životu.

Poslije obraćanja uslijedila je izložba NFT FOR WOMEN by UN WOMEN, a prisutni su uživali u muzičkoj izvedbi učenika srednje Muzičke škole “Čestmir Mirko Dušek” Tuzla.

Šesti Međunarodni Festival savremene žene ove će godine trajati do 11. juna u Tuzli. Mnogo izvanrednih govornica, umjetnica iz čitavog svijeta učinit će i ovaj Festival.