Kultura

VAART Teatar 2021

U Varešu premijera cabare predstave “Tražene”

15/09/2021

U predstavi igraju glumice Minka Muftić i Belma Salkunić

U sklopu VAART Teatra 2021, u Radničkom domu u Varešu večeras u 20 sati premijerno će biti izvedena cabare predstava “Tražene” redatelja Rijada Ljutovića.

“Tražene” je autorska predstava o glumicama koje se sretnu na otkaznoj audiciji za predstavu, u kojoj se razotkriva sva težina i teškoće glumačkog posla. O njihovim nadanjima, snovima i stalnim preprekama. Ovo je priča o ženama u današnjem svijetu u kojem biti prirodan vise nije “in”.

“One na kritički, ali na šaljiv način pričaju o sadašnjoj situaciji, i glume i sanjaju o boljem svijetu, dosta oštro se osvrćući na današnju situaciju, kakvom cabare kao forma i teži. One se susreću kao suparnice ali zapravo shvaćaju da im je sudbina slična. Audicija je otkazana zbog korone, i one još nisu ni svjesne što ih čeka…Kritički se osvrću na situaciju sa respiratorima, nesposobnostima same vlasti da se izbori s novonastalom situacijom, a također pričaju i o drugim ženskim temama. Sve to je prožeto satiričnim pjesmama i koreografijom”, priopćio je Centar za kulturu Vareš.

U priopćenju se ističe kako je tekst nastao spontano koristeći biografske priče samih aktera, te ulomaka veoma poznatih monologa iz svjetske literature, a redatelj Ljutović to sve je upakirao u jednu šarmantnu cjelinu u kojoj će publika u Varešu zasigurno uživati.

U predstavi igraju glumice Minka Muftić i Belma Salkunić.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.