Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

mostar

Umjetnička djela Vlahe Bukovca u Galeriji Aluminij

vlaho_bukovac_1

Otvorenje je, uz direktan jednosatni televizijski prijenos BHT-a, najavljeno za utorak, 19. marta, s početkom u 18 sati

Matica hrvatska Mostar i Galerija Aluminij u Grad na Neretvi dovode prvorazredna umjetnička platna Vlaha Bukovca iz riznice Umjetničke galerije Dubrovnik, a otvorenje ove vrhunske izložbe označit će i dizanje zastora ovogodišnjega Mostarskog proljeća, 21. Dana Matice hrvatske Mostar. Neprocjenjivi postav, koji pristiže kao dar Dubrovnika Mostaru, nosi naziv Obiteljski portreti, a čini ga šesnaest remek-djela portreta najvećega hrvatskog slikara, čije je stvaranje dijelom svjetske umjetničke baštine.

– Uz prezime Bukovac, svaka druga najava, svaki ukras od riječi, svaki iskazani ushit, doimaju se nedostatnima. Gotovo da smo se tek oprostili s prošlom godinom, a već svjedočimo krunskomu likovnom događaju ove godine, izložbi koja ulazi u gradske kulturne anale. Raduje ta dugogodišnja sinergija naše galerije i časne Matice hrvatske Mostar, kao i to neraskidivo prijateljstvo Mostara i Dubrovnika, ono koje je izradilo tako snažno povjerenje na kojemu, tako lagano i tako voljno, počasni predsjednik MH Mostar akademik Josip Muselimović, ravnatelj UGD-a Marin Ivanović i moja malenkost opušteno dogovorismo ovakov mega događaj. Nije bilo dvojbi, izložba je predodređena za čin otvorenja Dan Matice, a na besplatno ju uživanje Mostarcima i svim našim dragim gostima, ostavljamo punih mjesec dana, do 19. aprila  – rekao je direktor Aluminijevih korporativnih komunikacija Darko Juka, koji podsjeća kako Bukovčeva platna rijetko napuštaju Hrvatsku i kako će u Mostaru biti pod visokim sigurnosnim mjerama.

Otvorenje je, uz direktan jednosatni televizijski prijenos BHT-a, najavljeno za utorak, 19. marta, s početkom u 18 sati.