Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Futuristički svijet

Bh. videoigra “Lifespace Traveler” donosi cyberpunk akciju

lifespace traveler
Foto: Dino Trnka
Uzbudljiva akcijska igra već je osvojila srca igrača

Dino Trnka je indie developer iz Bosne i Hercegovine. Videoigre za njega predstavljaju oblik umjetnosti kojim se zanima od ranog djetinjstva

Od 26. juna igračima širom svijeta dostupna je nova cyberpunk videoigra – Lifespace Traveler, koju je kreirao bh. programer Dino Trnka. Ova uzbudljiva akcijska igra već je osvojila srca igrača i postigla značajan uspjeh kada je u aprilu 2023. godine na takmičenju Game Development World Championship osvojila prvo mjesto u kategoriji Indie Fan Choice Award.

Ova 3D cyberpunk igra, smještena u futuristički svijet, dostupna je na platformi Steam. Inspirirana kultnim naslovima poput Dark Souls, NieR: Automata i Metal Gear Solid igrače suočava s izazovnim nivoima, intrigantnom pričom i napetim borbama. Riječ je o akcijskoj igri punoj uzbuđenja, jednostavnoj za naučiti, ali izazovnoj za savladati. Igra zahtijeva upornost, strpljenje i koncentraciju. Zbog toga je namijenjena igračima koji žele testirati svoje reflekse u brzim i nepredvidivim okolnostima dok otkrivaju tajne mračnog distopijskog svijeta.

“Radujem se što mogu podijeliti ovu igru s igračima širom svijeta i vidjeti kako će se nositi s izazovima koji su pred njih postavljeni”, izjavio je Dino Trnka, kreator igre. “Lifespace Traveler je rezultat strasti i predanosti koju sam uložio u stvaranje akcijske igre koja kombinuje prepoznatljive elemente cyberpunka s napetim borbama i intrigantnom pričom.”

Za više informacija o Lifespace Traveler, posjetite ovaj link. Za najnovije informacije i vijesti pratite Lifespace Traveler na društvenim mrežama.

O kreatoru igre

Dino Trnka je indie developer iz Bosne i Hercegovine. Videoigre za njega predstavljaju oblik umjetnosti kojim se zanima od ranog djetinjstva. Uživa u svim vrstama igara, ali njegovi favoriti su akcijske igre iz trećeg lica s uzbudljivom pričom i izvanrednom muzičkom podlogom.

Nakon što je doživio brojna izvanredna iskustva igranja igara, Dino je bio inspirisan da se pridruži zabavi kao indie developer i podijeli radost stvaranja takvih igara s ostatkom svijeta.

Lifespace Traveler je Dinina prva videoigra, a nastajala je četiri godine.