Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sarajevo

Četvrti Međunarodni oldtimer cabrio skup širi dobre vibracije

Kabrio

Posjetioci će imati priliku vidjeti rijetka vozila, stara i po više od stotinu godina, čija je ukupna vrijednost više miliona eura

U Sarajevu će se, sada već tradicionalno, održati četvrti po redu Međunarodni oldtimer cabrio skup. Više od 40 četverotočkaša, oldtimer cabrio automobila će se danas u večernjim satima okupiti u glavnom gradu naše države i to ispred hotela Holiday.

U petak, 23. jula će, prema utvrđenom programu, u 10.00 sati započeti defile kada će cijela kolona oldtimer vozila, u pratnji saobraćajne policije, krenuti prema Sebilju na Baščaršiji. Tu će svi posjetioci moći prisustvovati svojevrsnoj atraktivnoj izložbi ovih istinskih dragulja automobilske industrije.

-Biće to jedinstven događaj za građane Sarajeva i njegove posjetioce – kaže Enrico Sforza, generalni organizator ovog događaja.

Posjetioci će imati priliku vidjeti rijetka vozila, stara i po više od stotinu godina, čija je ukupna vrijednost više miliona eura. Vozila će na Sebilju biti parkirana sve do 12.00 sati gdje će ih moći razgledati i fotografirati turisti i sugrađani, posebno oni najmlađi kojima je to izvrsna prilika da pogledaju stare modele vozila kakvi se, najčešće, mogu još samo vidjeti u filmovima. A ko želi, tu će moći i razgovarati sa sudionicima tog međunarodnog rallya ili se fotografirati pored vozila, kao i sa organizatorom Enricom Sforzom.

cabrio

Učesnici ovog skupa dolaze iz više zemalja srednje i jugoistočne Europe. Sve ih je okupio Italijan Sforza, poznati zaljubljenik u oldtimere, kako kaže svojim zaraznim optimizmom.

-Ideja vodilja mi je oduvijek bila donijeti osmijeh, vedrinu i prijateljstvo u svaku sredinu koju posjećujemo, u što su se već uvjerili stanovnici i gosti brojnih gradova i regija koje su sudionici ovog rallya dosad posjetili – kaže Sforza.

Prvi oldtimer cabrio skup desio se krajem juna 2020., na drugom je kolona iz Sarajeva putovala do Neuma, svratila u pećinu Vjetrenicu, a prošlogodišnji relly su proširili i van granica naše države, pa se družilo i u Crnoj Gori i njenom glavnom gradu Podgorici, te Šipčaniku gdje su plantaže poznatog crnogorskog vina Vranac a onda u Budvi kao krajnjoj destinaciji.

Ruta ovogodišnjeg oldtimer cabrio skupa nakon Sarajeva je Neum, pa onda Dubrovnik. Enrikova je želja, kaže on, povezivati i širiti dobre vibracije među susjedima.

Svake godine ovaj međunarodni skup okuplja mnogobrojne zaljubljenike u oldtimere iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Njemačke, Italije i Austrije.