Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"poke"

Facebook vratio opciju “bockanja”, novoj generaciji se baš sviđa

drustvene mreze facebook instagram mobitel aplikacije
Foto: Unsplash
Ilustracija

Pokeanje je tih davnih godina najčešće služilo kao očajnički pokušaj flerta, odnosno privlačenja pažnje ili jednostavno – nerviranja prijatelja

Oni malo stariji dobro se sjećaju Poke opcije, odnosno bockanja koje nije služilo ničem drugom nego da vas propisno iznervira. No Facebook je sada odlučio vratiti jednu od svojih prvih značajki, a iz nekog razloga generaciji Z se jako sviđa ova fora.

Pokeanje je tih davnih godina najčešće služilo kao očajnički pokušaj flerta, odnosno privlačenja pažnje ili jednostavno – nerviranja prijatelja. 

Sada, 20 godina nakon nastanka Facebooka, Meta je odlučila vratiti jednu od svojih prvih značajki. Naime, iako Poke tehnički nikad nije nestao s Fejsa, bio je “zakopan” negdje u postavkama i bilo ga je gotovo nemoguće pronaći, no sada ste možda već primijetili opciju Bockanje na dnu tražilice gdje piše “Još ideja na Facebooku”. 

poke opcija
FOTO: Facebook

Meta tvrdi da je ova značajka ponovno zaživjela te kako ju je koristilo čak 50 posto korisnika u dobi između 18 i 29 godina, no pripadnici generacije Z imaju sasvim specifičan razlog zašto im se sviđa ova fora. 

THE POKE IS HAVING A MOMENT. There’s been a 13x spike in poking on Facebook in the past month.So, be honest: who's poking who? 🙃

Posted by Facebook on Tuesday, March 19, 2024

Nakon što su otkrili da Poke na Fejsu znači da se divite nekome, generacija Z potpuno je poludjela za ovom značajkom. Snimke bockanja preplavile su njihovu omiljenu platformu TikTok, a nekima baš i nije bilo jasno o čemu se radi.