Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Leteći 'lajkovi'

Instagram uveo promjenu, korisnici nisu oduševljeni: “Može li se ovo isključiti?”

instagram aplikacija
Ilustracija: Unsplash

Ako ste među onima kojima se nova karakteristika lajkanja na Instagramu ne sviđa, možete je izbjeći tako da jednostavno isključite automatsko ažuriranje u postavkama – ako se aplikacija već nije sama ažurirala

U posljednje vrijeme događaju se brojne promjene na društvenim mrežama. Prvo je Facebook postao Meta, zatim je Twitter preimenovan u X, a sada je i Instagram promijenio značajku lajka. Kada lajkate nečiju objavu, pojavi se veliko ružičasto srce koje leti preko ekrana.

Ovakvo lajkanje ometa skrolanje, zbog čega mnogi korisnici nisu baš oduševljeni najnovijim ažuriranjem. “Nisam baš impresioniran”, “Zašto mi se na ekranu pojavljuju leteći lajkovi?”, “Može li se ovo isključiti?”, samo su neki od komentara ljudi na društvenim mrežama.

Ako ste među onima kojima se nova karakteristika lajkanja na Instagramu ne sviđa, možete je izbjeći tako da jednostavno isključite automatsko ažuriranje u postavkama – ako se aplikacija već nije sama ažurirala.

Umjetna inteligencija stiže na Instagram?

Inače, čini se da Meta testira AI Chatbot za Instagram. “Leaker” Alessandro Paluzzi na Twitteru je objavio screenshot koji prikazuje navodni zaslon nove AI karakteristike Instagrama.

Prema njegovoj objavi, čini se da će AI chatbotovi moći odgovarati na pitanja, davati savjete i pomagati korisnicima Instagrama u pisanju poruka. Također, korisnici će moći birati između 30 AI tipova.

Meta nije objavila nikakve službene planove za takvu opciju, ali već se ranije pričalo o tome da kompanija planira uključiti umjetnu inteligenciju u poslovanje.