Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Osvježavanje

Jeste li primijetili nešto drugačije na Facebooku? Stigla je jedna promjena

facebook
Foto: Unsplash

Ovo je samo prva u nizu promjena vizualnog identiteta koje očekuju korisnike Facebooka, a iz kompanije su najavili daljnje promjene u budućnosti.

Kompanija Meta, koja je u vlasništvu Facebooka, jučer je predstavila novi logo za popularnu društvenu mrežu, a promjena je toliko suptilna da mnogi nisu niti primijetili razliku.

Nova promjena uključuje tamniju nijansu plave i sitne preinake na malom slovu “f”, a u objavi na blogu pojasnili su kako je promjena dio strategije za “osvježavanje dizajna Facebook logotipa, čineći ga odvažnijim i upečatljivijim.”

Naglasili su kako je tamnija nijansa plave boje odabrana kako bi se slovo “f” više istaknulo i dizajn postao “vizualno dostupnijim”.

facebook logo promjena
Foto: Screenshot

Suptilna promjena

S obzirom na to da Facebook ima više od dvije milijarde korisnika i svaka promjena je vidljiva velikom broju korisnika, iz Mete su objasnili kako je upravo to razlog zašto kompanija koristi suptilne promjene na logotipu umjesto radikalnih.

Osim promjene na logotipu, Meta je ažurirala i natpis Facebooka. “Koristili smo naš prilagođeni font, Facebook Sans, da redizajniramo natpis i logotip, kako bismo postigli konsistentnost i poboljšali ukupnu čitljivost na platformi”, istaknuli su.

Uz to, ažurirana je i paleta boja, kao i dizajn Reakcija na platformi s namjerom da se omogući “veći emotivni odaziv” te da se prilagode “raznim potrebama korisnika”.

Inače, ovo je samo prva u nizu promjena vizualnog identiteta koje očekuju korisnike Facebooka, a iz kompanije su najavili daljnje promjene u budućnosti.