Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uz 50. rođendan

Ovo su prve fotografije finalne verzije novog Volkswagen Golfa

vw golf
Foto: Volkswagen

Klasične tipke vratile su se i na kolo upravljača. Očekuje se i uvođenje bogatije opreme, kao i kvalitetnijih materijala

Volkswagen je za ovogodišnji CES pripremio iznenađenje.

Za nas u Evropi u fokusu je novi Golf. Legendarni model obilježava 50. rođendan, a ove godine će osma generacija proći kroz prvi značajni redizajn. Volkswagen je “popravio“ mnoge stvari, prvenstveno one na koje su se žalili korisnici i stručna kritika.

Foto: Volkswagen

Pogađate, interijer i upravljanje infotainmentom je vraćeno na neka klasična rješenja. U fokusu je upravo središnji zaslon, sada osjetno veći i sa stilom izdvojenog tableta, kao kod zadnjih noviteta poput ID.7, Passata i Tiguana.

Nova instrument tabla donosi lakše korištenje, te sada kontrole ventilacije koje su vidljive i u mraku. Klasične tipke vratile su se i na kolo upravljača. Očekuje se i uvođenje bogatije opreme, kao i kvalitetnijih materijala.

Foto: Volkswagen

Izvana se Golf vjerovatno nije bitno promijenio. Na CES je stigla GTI izvedba, ali “zahvaljujući“ kamuflaži ne može se puno vidjeti. Očekujte nova svjetla, te blago izmijenjene odbojnike, prednji s nekonvencionalno oblikovanim poprečnim elementima nalik hokejskom štapu.

Foto: Volkswagen

Motorizacija još uvijek nije otkrivena, ali se pretpostavlja kako neće biti revolucionarnih novosti. Kad je GTI u pitanju, 2.0 turbak bi lako mogao skočiti na 265 KS koliko daje u Tiguanu.